Böcker om att blogga

Att blogga har blivit något som många av oss gör: om mode, nöjesliv, vår favorithobby eller bara om livet i allmänhet. Många är skickliga skribenter som träffsäkert och ibland med en stor dos självironi beskriver sånt som hänt under veckan, många gånger fast de inte har någon formell utbildning eller tidigare vana att skriva.

kvinna-som-bloggar

Finns det böcker som handlar om bloggar?

Under de senaste åren har det kommit flera böcker skrivna av personer som har mångårig erfarenhet att skriva framgångsrika bloggar, dessutom romaner där handlingen kretsar kring färgstarka och underhållande bloggare.

Skriva för bloggar

Journalisten och författaren Tommy K Johansson har skrivit boken ‘Skriva för bloggar’, en lättläst bok med både enkla och genialiska tips. Här får du råd hur du gör när du fått slut på inspiration, hur du ska få fler besökare och bra sätt att strukturera dina texter. Det här är en bok som är bra både att läsa innan du startar din blogg, men också som stöd under tiden du bloggar.

Bloggdrottningen

Kajsa är 38 år och har lyckats bygga upp Sveriges största hälsoblogg. Det är bara en lite detalj, Kajsa lever inte som hon lär: mellan blogginläggen om hälskost och träning ligger hon själv och äter bakelser och tittar på tv. Till slut blir en journalist nyfiken på vem som döljer sig bakom den framgångsrika bloggen och då blir det naturligtvis problem…

Det här är en charmig historia om hur en liten vit lögn ställer till det och skapar många dråpliga situationer. Med en stor portion humor skildrar Therese Loreskär vår tids blogghysteri blandat med vardagens kärleksbekymmer.