Ett spektra av bloggar

Inom bloggvärlden finns idag bloggar med inriktningar inom det mesta. Ta bara denna blogg som exempel. Vi har valt inrikta oss på just bloggar i allmänhet! Det finns dock vissa kategorier som kan ses som de allra största. I denna text tänkte vi titta lite närmare på dessa specifika områden och länka till några konkreta exempel i texten.

Mot vad man kan tro är faktiskt inte mode- och skönhetsbloggarna de största i nätets massiva utbud, åtminstone inte om vi tittar på fenomenet utifrån ett globalt perspektiv. På global skala domineras det faktiskt av Nyhetsbloggar som Huffingtonpost eller kändisskvaller-sidor som Tmz.

Prisma

Vad som är mest populärt skiljer sig såklart kraftigt ifrån land till land och det är ofta vanligare att människor följer en bloggare som skriver på det språk och är ifrån det land man själv lever och bor i.  Stora ämnen som sport, spel, resor och teknik lockar också ett stort antal följare av helt naturliga skäl.

Inom sport är det antingen bloggar som rent nyhetsmässigt rapporterar från speciella händelser och omgångarna som spelas, ett bra exempel är svenskafans.com, eller bloggar som mera riktar sig mot odds-spelare och som erbjuder olika sorters tips på de kommande matcherna.

Sen finns det såklart spelbloggar som inriktat sig på spelandet i sig (betting). De förekommer också bloggar som behandlar allt runt omkring, för de som är intresserade av allt ifrån casinon, poker och festligheterna i den världen, där de alla kan stilla sin hunger och nyhetstörst. Betsafe är ett av de spelbolag som driver en blogg av denna sort vid namn worldofbetsafe.com.

Något som också är väldigt populärt världen över är att ta en titt på olika resebloggar innan man väljer vart man härnäst väljer att styra kosan. Man vill med andra ord försäkra sig om att man så att säga väljer rätt, innan man bokar både resmål och hotell, så konkurrensen om dagens resenärer har minst sagt hårdnat. På vagabond.se hittar du Sveriges bästa resebloggar, väl värt ett besök för den ressugne.

Avslutningsvis är bloggar en fantastisk källa till information. Det gör de dessutom enklare att finna rätt sorts information om ämnen som passar just dig bäst. Väljer du att frekvent läsa en blogg som behandlar ett ämne som faller dig i smaken, blir du därmed kontinuerligt uppdaterad utan att egentligen behöva anstränga dig ett dugg.