Hur man skapar en framgångsrik blogg

Att blogg har blivit den moderna tidens dagbok. Fast istället för att hålla sina tankar och åsikter privat ska man nu sjunga ut och våga stå för den man är och vad man tycker! Det känner vi är en toppengrej och ett steg i rätt riktning. Men hur gör man för att skapa en blogg som når framgång?

Det finns väldigt många bloggar därute som aldrig får mer än en handfull läsare. Där det bara är familj och vänner som gillar ens inlägg och kommenterar. Om du vill bli stor och framgångsrik i ditt bloggande krävs det lite mer än att bara sätta sig ned och kasta ut ord på sidan. Du kan läsa fler tips på Worldpressguru.se.

Tänk på att det främst av allt måste vara läsvänligt. Välj texten i en lämplig storlek och läsvänligt typsnitt. Ha inte med för mycket färg och annat skräp bakom texten som kan störa mer än hjälpa. Och dela in blogginlägget i stycken. Ett stycke på fyrtio rader kommer ingen orka läsa. Dela upp det i mindre bitar och gör ett tomrum mellan styckena så går det enklare att läsa texten.

Tänk på att du måste uppdatera ofta. Händer ingenting på en vecka så kommer folk glömma bort att de gillade din blogg och fortsätta vidare till någon annans. Vet du med dig att du inte har tid att skriva något under en vecka så kan du skriva i förväg och sedan bara tidsinställa inlägget så det släpps vid ett senare datum.

Koppla samman dina inlägg. När man läst klart ett blogginlägg ska man helst enkelt kunna gå vidare och läsa andra inlägg som du skrivit om samma ämne. På så sätt kan en läsare snabbt läsa det han eller hon är intresserade av och förhoppningsvis börjar de gilla dina texter så mycket att de slukar allt du skriver med hull och hår.

Det som är synd är att blogginlägg försvinner djupt ner i bloggarkiven efter en viss tid. De klassiska inläggen blir allt svårare att hitta och du själv kanske glömmer bort vad du skrivit om tidigare. Kanske på grund av dessa anledningar så har det blivit lite trendigt att göra sin blogg till en fysisk bok. Väldigt populära bloggar blir också böcker för att värva nya läsare. Eftersom en stor blogg blir en stor bok så ska man alltid satsa på en inbunden bok så att bindningen och limningen inte släpper på grund av antalet sidor. Bloggböcker kommer säkerligen att bli allt populärare under de nästkommande åren så har du tur och skapar en riktigt bra blogg så hamnar du även på bokhyllorna hemma hos folk!