Veckorevyns Blog Awards

Den mest prestigefyllda galan för bloggare i Sverige är Veckorevyns årliga ”Blog Awards”. Bloggeliten samlas för att ta emot vinnarpriser i 12 olika kategorier. Bland de mest åtråvärda kategorierna kan följande nämnas:

  • Årets modeblogg, bloggare som under året utmärkt sig inom mode och stil.
  • Guldpennan, bloggare som har utmärkt sig med humor, stor intelligens och välskrivna blogginlägg.
  • Årets kändisblogg, välkänd person som börjat blogga och uttryckt sig med personliga inlägg.

Blog molnVeckorevyn Blog Awards är definitivt en gala för unga och glamorösa människor. Förutom bloggare så brukar även dokusåpadeltagare ständigt florera i galan. De som blir inbjudna har antingen medverkat i TV eller inom modebranschen i någon form. Enstaka kändisar brukar också delta i galan; antingen som gäster eller underhållare.

Bloggar bland unga mammor

En allt mer förekommande bloggtyp är mammor som skriver om hur det är att ha barn. De tappar givetvis publiken yngre besökare som gärna vill veta mer om singellivet och festandet. Eftersom de yngre mammorna inte har samma fritid som singeltjejerna, faller det naturligt att de skriver mer om hur det är att ta hand om sitt barn och leva ett liv med ansvar. Mammorna fångar ofta upp äldre läsare där merparten lättare kan relatera till händelserna. Unga singelmammor berättar gärna om hur det är att ta hand om barnet när pappan inte finns där. De följer också upp sina blogginlägg med att berätta om nya dejter de upplevt och hur det funkar med ”låtsaspappor.